Matchprogram Program 2018

Hammarby-Malmö FF #5 – 2018

”Jag tycker om då människor älskar dig när det går bra och hatar dig när det går dåligt. Jag behöver en omgivning där folk lever för fotboll.”

Det, och mycket annat intressant, säger Nikola Djurdjic i matchprogrammets stora intervju med honom. Bara den är värd de 30 kronorna som programmet kostar, men givetvis innehåller de 32 sidorna mycket mer än så.

Serien om Kennedy fortsätter med säsongen 2002, ett år då ikonen ökar målskörden från åtta till elva och drömmer om att bli utlandsproffs men i stället hotas med avstängning från styrelsen som vill se en kontraktsförlängning.

Panelen diskuterar hur stora matcherna mot MFF är i jämförelse med övriga. Krönikören Gustaf minns när han stod och sjöng på Swedbank Arena efter att Hammarby förlorat med 4-0. Jocke Björklund får reda ut hur vi kommit till bukt med förra årets defensiva problem. Damsidan har ett snack med Australiens VM-spelare Elise Kellond-Knight som ju anslöt till Bajen en bit in på säsongen. Ingenjör Schönthal funderar på om det finns substans i begreppet om Hammarby som ”höstens lag”, något som brukade användas om Bajen efter 1970 års säsong. Programmet tipsar också om en årlig ceremoni för en av de stora i klubbens historia; hockeymålvakten Pelle Lindbergh vars minne firas årligen av supporterföreningen Bamsingarna.

Köp programmet av säljarna på Söder eller utanför arenan. Finns också på 69:ans Spel & Tobak på Götgatan 69. 30 kr kontant eller via swish 1234 1817 98.