Nyheter

Nu trycker vi fler Kennedyprogram!

Efterfrågan har varit enorm. Mail och samtal har strömmat in till redaktionen sedan matchprogrammets Kennedyspecial sålde slut inför matchen mot Häcken. På allmän begäran trycker vi nu fler Kennedy-matchprogram som finns att beställa i webbshoppen.

Många trogna läsare tvingades dessvärre gå hem utan matchprogram efter säsongens avslutande hemmamatch mot Häcken. Matchen då vi hyllade en av de riktigt stora med ett extra fint specialnummer. Kennedyprogrammet sålde slut långt innan avspark och sedan dess har efterfrågan bara vuxit sig starkare. Efter ett beslut av Supportarnas Matchprograms styrelse kan vi nu med glädje meddela att vi gör ett mertryck av Kennedyprogrammet.

– Det har varit hysteriskt sedan programmet sålde slut inför match, berättar redaktör Magnus Hagström och fortsätter:

– Dels i samband med matchen då många blev utan, dels efteråt då förfrågningarna fortsatte komma. Halv nio morgonen därpå kom det första samtalet och sedan har det bara fortsatt fram till nu 2-3 veckor senare. Det har blivit uppenbart att intresset för Kennedyprogrammet inte bara begränsade sig till matchen. Det har blivit en souvenir som man vill ha för att minnas. Folk har verkligen vädjat till oss att trycka fler.

Att trycka upp fler program i en mindre upplaga är både en kostnad och ett stort arbete för Matchprogrammets organisation. Därför är det ett beslut som behövt grundas. Men med närmare 200 beställningar på mindre än ett dygn sedan beskedet om mertrycket känns det som väl investerad tid och pengar för redaktionen.

– Vår idé är att skildra kulturen kring Hammarby och vad som gör klubben unik. Det här är en grej som gör oss unika. Det här kan bara hända i Bajen känner jag, säger Hagström.

Varför är intresset så stort kring just detta program tror du?

– Det är inte så ofta en verklig ikon slutar i en klubb. Tillfället var också speciellt på det sättet att vi vetat att det var hans sista hemmamatch en lång tid och att publiken liksom Kennedy själv fick ett tydligt farväl. Hammarby har hållit på med fotboll i över 100 år. Man kan diskutera hur länge som helst om vem som är den störste, men det har blivit tydligt att Kennedy är en av de verkligt stora, kanske den allra största vi haft.

Eftersom mertrycket av Kennedyprogrammet blir dyrare per exemplar än den ursprungliga stora beställningen kommer det att kosta 100 kr (inkl moms o porto) att få programmet hem i lådan. Beställ Kennedyprogrammet i vår webbshop – du hittar den genom att klicka här!