Nyheter

Hyllningen till Bajensäsongen: ”SÖDER, BRÖDER, GLÖDER”

Nu är årets tyngsta Bajenbok här. Supportrarnas Matchprogram släpper ”SÖDER, BRÖDER, GLÖDER”, boken för alla som vill återuppleva säsongen 2019.

 

Det är dags att summera den bästa säsongen sedan 2006. För sjätte året i följd ger Supportrarnas Matchprogram ut en årskrönika. I år ger vi er ”Söder, bröder, glöder” som är tjockare och mer fullmatad än någonsin tidigare.

– Den här fina säsongen gjorde oss motiverade att satsa lite extra på årskrönikan. Vi märkte ett ökat intresse för boken redan förra året och i år har vi ju haft en ännu bättre säsong, säger Magnus Hagström, redaktör för Matchprogrammet.

Berätta lite mer om vad boken innehåller!

– Vår skribent Martin Ridderstolpe har tagit ett långt snack med Stefan Billborn om säsongens olika delar, om hur han har jobbat med spelet och om varför vi gjort så mycket mål. Det är en väldigt fin intervju och vi älskar Billborns inställning när vi bad om intervjun: ”Jag tycker det ni gör är så bra så jag kommer att prioritera er högt”.

– Vår skribent Per Cornell har också fått en exklusiv intervju med Hammarby Tifo. Det är inte bara spelarnas säsong som ska lyftas fram i en årskrönika av Supportrarnas Matchprogram. Vi ser läktarlivet som en viktig del av livet som hammarbyare. Det är ett intressant snack om både det konstnärliga och den brännande frågan om pyroteknik på läktarna. Tifogruppen har också gett oss tillgång till ett antal bilder från när de tillverkar några av de finaste arrangemangen för året.

Men basen i en årskrönika är väl ändå själva matcherna?

– Ja, det stämmer. Vi går igenom säsongen och analyserar de olika perioderna. Vi samlar också alla 15 spelarintervjuer från året och har letat rätt på de bästa bilderna från samtliga matcher. Till varje omgång har vi också aktuell tabell, startelva och resultat från övriga matcher. Dessutom har vi ett statistikblock och samtliga startelvebilder från hemmamatcherna.

Hur får man tag i boken?

– Antingen beställer man den via vår webbshop och får den med posten i mitten av december. Eller så kommer man till vår release den 5 december på Pelikan. Vi håller till i baren från klockan 17.00. Vi kan inte lova något, men det brukar dyka upp en hel del profiler av olika slag. Från den 6 december finns boken också att köpa på Intersport i Skrapan, på Akademibokhandeln i Ringen och på 69:ans Spel & Tobak på Götgatan 69.

BESTÄLL ”SÖDER, BRÖDER, GLÖDER” HÄR!