Nyheter

Patrik Lindberg hade (mest) rätt!

Patrik Lindberg hade (mest) rätt!

Matchprogrammets tävling om första målgörare i en cupfinal har fått en vinnare. Ja, vi tvingades ju konstatera att det inte blev något mål under ordinarie tid denna gång heller, och inte heller i förlängning. Men eftersom en cupfinal alltid ska avgöras räknar vi förste målskytt i straffsparksläggningen som nr 1 i Hammarbys cupfinalhistoria på herrsidan.

Rätt svar i tipstävlingen är alltså Paulinho, vilket tre av de sammanlagt 267 tipparna gissat på. Bäst av dessa var Patrik Lindberg som trodde att målet skulle komma i 88:e minuten. Patrik hade även bifogat en redogörelse för hur målet skulle komma som vi inte kan låta bli att redovisa:

När Faltsetas ligger ner med kramp passar en comebackande Paulinho på att stänka in den i bortre i 88:e. Tumult uppstår. Alm bölar. Häcken hinner sen kvittera. Alm jublar framför vår bänk. Vi vinner i förlängningen. Alm bölar och får därefter sparken.

Helt rätt blev det ju inte men det har vi stort överseende med. Patrik är underrättad om att han är vinnaren och kommer att få priset – en matchtröja med målskyttens signatur.

 

Lite statistik från tävlingen: De 267 tipsen fördelade sig på dessa spelare: Gustav Ludwigson 84, Astrit Selmani 68, Abbe Khalili 39, Akinkunmi Amoo 36, Jón Gudni Fjóluson 11, Darijan Bojanic 8, Mads Fenger 8, Paulinho 3, självmål 3, Vladimir Rodic 2, Aimar Sher 1, David Accam 1, David Ousted 1 (enligt tipparen på hörna i 93:e minuten).

Avdelningen bubblare: Bjørn Paulsen 1, Leo Bengtsson 1.