Nyheter

Hallå där Pernilla!

Hej Pernilla! Som ordförande i Föreningen Supportrarnas Matchprogram har du varit med och tagit beslutet att ge ut matchprogram mot Maribor. Du är ju också säljare och var tillbaka vid björken utanför arenan. Hur kändes det att sälja program igen?

– Underbart! Vi har längtat efter detta, både att göra programmen och att möta fansen igen. Lika underbart var det att få se säljorganisationen. Jag har verkligen saknat oss.

Det har varit ett uppehåll på ett och ett halvt år med matchprogramsförsäljning på plats. Märktes någon skillnad jämfört med tidigare?

– Ja. Fler betalar med swish! En annan sak som kändes var att många verkligen längtat efter programmen. Paradoxalt nog tror jag att intresset för det tryckta programmet av att vi inte kunnat jobba som vanligt och ge ut program. Vi har märkt det på att det varit stor efterfrågan på magasinen vi gett ut och att cupfinalprogrammet blev en succé trots att ingen fick vara på plats och se matchen mot Häcken.

Hur tänker ni framöver när det gäller programmen?

– Går vi vidare i det europeiska cupspelet kommer vi definitivt att göra program till dessa matcher. Där känner vi som med cupfinalprogrammet, att det är så pass stora och betydelsefulla matcher att det måste manifesteras med matchprogram. Vi tog dock beslutet att vänta med de allsvenska programmen till dess att publiken får vara större. Planeringsförutsättningarna från myndigheterna har inte varit så tydliga och vi hade ställt in oss på september. Vi i Supportrarnas Matchprograms organisation hade lagt upp sommarplaner och insåg att det var för stor apparat att dra igång allt med skriva, producera och sälja med kort varsel. Utöver det finns en ekonomisk aspekt att göra program till en i antal mindre publik.

Går det att säga något mer konkret om när de allsvenska programmen kommer tillbaka?

– Det är ju sagt att det blir fullt publikpåsläpp i september och det är vad vi jobbar efter just nu. Men det kan ju ske tidigare också, jag tänker att det blir 30 000 åskådare när restriktionerna hävs och då vill vi vara på plats med program. Vi är hursomhelst laddade för en rejäl comeback med fina och innehållsrika program igen.

Kommer Supportrarnas Matchprograms säsongskort att komma tillbaka?

– Vi har dem upptryckta men har av naturliga skäl inte kunnat sälja några. När vi vet hur många matcher som vi gör program till kommer det att finnas möjlighet att köpa kortet för ett pris som är anpassat till vad som återstår av säsongen.

Finns det fortfarande program och magasin kvar för den som vill köpa i efterhand?

– Ja! Gå in i Matchprogrammets webbshop, där finns de program och tidningar som inte är slutsålda. En hel del fina böcker också!

Vill du hälsa något till Hammarbys supportrar?

– Ja, hur mycket jag saknat att få vara en del av matchgemenskapen. Hammarbygemenskapen finns någonstans där ändå, men det går inte att komma ifrån att matcherna betyder väldigt mycket.

OK, vi ses i vimlet då!

Webbshopen klickas här

/MH