Nyheter

Hjelmberg: ”Så tänker vi kring Aziz”

I helgens matchprogram har vi vår första stora intervju med Aziz. Vi passade på att ställa några frågor om spelaren till chefsscout Mikael Hjelmberg.

Text: Per Cornell

Hur gick det till när du fastnade för Aziz?

– Jag hade sett honom två gånger nere i Elfenbenskusten när jag besökte Odilon. Aziz spelade i samma akademi. Jag tyckte de påminde om varandra, de såg nästan ut som tvillingbröder. När vi sålde Odilon bestämde vi oss för att ta i Aziz.

Hur har det gått för honom tycker du?

– Väldigt bra. Han gjorde det bra den hösten han kom, inte minst i ungdomsturneringen i Brasilien vi var på. 2020 var han i Frej och gjorde en bra vår och lite blandad höst. Sedan Milos kom har han fått mer förtroende och vuxit mycket av det.

Han har sett bra ut på mittfältet, men ni tog in honom som mittback, hur ser ni på honom?

– Vi ser honom främst som mittfältare nu, men han kan ju spela i båda rollerna. Han har en bra fysik och speluppfattning som gör att mittfältet passar honom bra. Han har också den profilen som Milos söker hos en central mittfältare.

Läs mer om Aziz och hans utvecklingsresa i Hammarby i helgens matchprogram. Det finns att köpa på 69:ans Spel & Tobak redan från fredagseftermiddagen. Programmet går också att beställa via vår webbshop samt säljs i samband med  matchen på söndag.