Nyheter

Bajen Forever på vinyl – skivsläpp på Kvarnen

En hyllning till hammarbyismen. Överskottet går till ungdomsfotbollen. Nu släpper Matchprogrammet tio klassiska låtar från BAJEN FOREVER på vinyl.

Onsdag den 25 maj släpps BAJEN FOREVER. Det blir release i Kvarnens källare mellan kl 17 och 20. Vi räknar med att många behöver lugna sina nerver kvällen för cupfinalen – gör det tillsammans med oss! Några av artisterna bakom de klassiska låtarna kommer att finnas på plats på Kvarnen för att signera skivor och snacka Bajen. Robert Plaszczyk m fl står för musiken under kvällen.

Idén att ge ut ett urval av låtarna från dubbel-CD:n från 2001 på vinyl har vuxit fram under de senaste åren. Eftersom Matchprogrammets Henrik Östling var en av projektledarna när det begav sig, var det ett naturligt projekt för oss att driva. Magnus Carlson och Balsam Hellström, initiativtagare till original-CD:n, har också varit pådrivande. Varje sålt exemplar av skivan innebär en intäkt för Hammarby IF. Pengarna går till ungdomsfotbollen.

Vi insåg ganska snabbt att det inte skulle vara realistiskt att ge ut samtliga låtar och var tvungna att göra ett urval. Vår grundinställning har varit att alla Hammarbylåtar är bra och förtjänar all respekt. Att de handlar om Hammarby och att de har blivit klassiker har varit vägledande vid urvalet som landade i följande låtlista: Bajen Forever (Kenta Gustafsson), Hjärtat klappar grönt och vitt (Grand Tone Music), Vals på öfvre Södermalm (Stefan Sundström), Justa grabbar har grönvita hjärtan (Monster), Är det därför jag älskar dig så? (Roffe Wikström), Hammarby (Stig Vig & Wille Crafoord), Ni ska akta er för Bajen (Bonnläppar på läktarn), Grönvita ränder (Jonas Karlsson), Oschysst spel (Teddybears Sthlm & Petter), Vårsång (Weeping Willows & Eagle-Eye Cherry & Balsam).

Första chansen att få tag på vinylen är som sagt på releasen på Kvarnen den 25 maj. Från den 26 maj säljs den också på 69:ans Spel & Tobak och på Magic City (Södermannagatan). Redan nu finns den att beställa via vår webbshop. OBS, skickas ut under första halvan av juni.