Böcker Nyheter

Här kommer Hammarby!

Ja, det kallar vi Supportrarnas Matchprograms årskrönika 2022. Det har blivit en tradition att hämta titeln på Matchprogrammets årskrönika från någon av sångerna eller ramsorna som hörs på våra läktare – och att strofen ska passa in på den säsong vi just upplevt. Den här gången anknyter vi till två specifika händelser/företeelser dom kännetecknar 2022 års säsong. Vi har dels det faktum att vårt herrlag erövrade en Europaplats och att vi denna gång förhoppningsvis ska kunna resa till bortamatcherna. Här kommer Hammarby, se upp Europa!

Frasen syftar också till det som syns på bokens förstasida: 2022 var ett år då Hammarbys fans i ännu större utsträckning än tidigare vällde fram vart laget än spelade. Vi var publikbäst både på dam- och herrsidan och hade flest resande supportrar till bortamatcherna. Dessutom nådde våra tifokoreografier nya höjder. Här kommer Hammarby!

Supportrarnas Matchprograms årskrönika berättar om båda lagens alla matcher i text och många bilder. Två större intervjuer finns i boken, med herrlagets tränare Martí Cifuentes och med damlagets sportchef Johan Lager, men framför berättar vi om säsongen ur ett supporterperspektiv. Våra matchberättelser har läktaren som utgångspunkt och bildmaterialet har fans bidragit med tillsammans med Matchprogrammets egna proffsiga fotografer.

Supportrarnas Matchprograms årskrönika är en tradition sen 2014, sen dess har vi varje år fått fram en bok om den gångna säsongen innan jul. Tradition har det också blivit att hålla release på Restaurang Pelikan. I år träffas vi onsdagen den 14 december kl 17-20. Där kan du köpa årets utgåva och lite annat fint som vi gett ut i år eller tidigare. Eller bara hänga över en öl och surra med vänner i Bajenland. Du kan också köpa boken – och tidigare utgåvor i den mån de finns kvar – i Matchprogrammets webbshop. Här kommer Hammarby!