Nyheter Program 2023

16 år av hammarbyism

Tifobok och Söderstadionhyllning under våren och sommaren.  Dessutom allsvenska matchprogram. Däremot blir det inga program under inledningen av Svenska cupen.

När vi startade Supportrarnas Matchprogram 2008 var det för att vi var griniga på att klubben lade ner det officiella matchprogrammet. Vår förhoppning var att vår publikation skulle sätta press på Hammarby Fotboll och få dem att åter starta upp.

16 år senare är det fortfarande vi som gör Hammarbys matchprogram – och ärligt talat känns det ganska bra. Både klubben och vi är nöjda med att programmet görs av en fristående grupp. Vi räknar faktiskt med att hålla på ett tag till och har dessutom utvecklat vår verksamhet till att också producera böcker, syssla med musikutgivning och annat. Vi tycker själva att vi är aktivister för grönvit gemenskap – hammarbyism skulle man kunna kalla det. 

Hur ser då den kommande säsongen ut för vår del? Jo, det blir en hel del satsningar som alla kommer att märka. Givetvis är vi i full gång gällande planeringen av årets matchprogram. Vi drar i gång till den allsvenska starten och hoppar i år över gruppmatcherna i cupen. Det har inte varit så stort intresse för dessa program och vi beslöt därför att lägga krutet på två andra projekt: en praktfull bok om Hammarbys tifokultur och ett magasin till sommaren som hyllar Söderstadion – både Gamla och Nya – med anledning av att det nu gått tio år sen flytten. Tifoboken utgår från förra årets magnifika säsong där vi var med från start till mål och innehåller givetvis mycket bild, både på de storslagna koreografierna och glimtar bakom kulisserna. ”Tifo – Visionärerna i Hammarby” kommer att finnas tillgänglig ungefär vid seriestarten. 

2023 är också en säsong då Bajen åter deltar i Europaspel och till sådana matcher (vi hoppas på flera) blir det program. Skulle vi spela cupfinal för tredje året i följd – räkna med ett snyggt program från oss oavsett om matchen spelas hemma eller borta. Allt som allt tänker vi göra en toppsäsong när vi för 16:e året i följd kommer att leverera Sveriges bästa matchprogram till Sveriges bästa fotbollspublik.

Den närmaste tiden kommer vi att berätta mer från Matchprogrammets silly season. Häng med oss i våra kanaler – och säkra gärna dina matchprogram redan nu genom att köpa vårt säsongskort. För 550 kr kan du hämta ut ett program vid varje allsvensk match under året.  Säsongskortet, och annat fint som vi skapat, hittar du i Supportrarnas Matchprograms webbshop