Nyheter

En dubbelsmocka för Bajen

Att idrott är mer än idrott vet alla med ett engagemang för Hammarby. Det vi kallar hammarbyism innefattar så mycket mer än matcher och resultat. Som ”Dubbelsmockan” till exempel – Hammarby Boxnings kulturkväll på Skanskvarn den 26 augusti.  I år kommer även Matchprogrammet vara med i ringhörnan och både prata om bokutgivningen ”Tifo – visionärerna i Hammarby” och underhålla med musik framförd av Tesch & Tompafager.

Text: Magnus Hagström (modifierad text från Supportrarnas Matchprogram # 243)

För fjärde året i följd arrangerar Bajen Boxning tillsammans med restaurang Skanskvarn ett evenemang som breddar företeelsen Hammarby. Årets tillställning är uppdelad i två delar; först ett antal boxningsmatcher i HIF Boxnings lokaler i Skarpnäck mellan kl 12-15 under namnet Bajen Open House och därefter ett kulturprogram på Skanskvarn från kl 15.00 – en dubbelsmocka helt enkelt!

Under eftermiddagens program på Skanskvarn kommer Per Cornell och Magnus Hagström från Supportrarnas Matchprogram att tala om tifoboken och i musikduon Tesch & Tompafager är det Matchprogrammets skribent  Tommy Fagerberg som döljer sig bakom en ganska lättidentifierad pseudonym.  Någon gång mellan kl 15 och 18.

-På våra tidigare evenemang har det kommit ungefär 200 personer varje gång och varit så gott som fullt, säger Christian Bacuzzi som är projektledare tillsammans med Magnus Wilhelmsson.

Under eftermiddagen och kvällen blir det auktion och lotterier, men framför allt ett späckat kulturprogram med pop- och rockmusik, föredrag om Hammarby Boxnings historia, film- och boksnack, poesi och DJ.

-HIF Boxning får procent på restaurangintäkterna under kvällen. Hakan Akgüre som driver Skanskvarn har över huvud taget varit väldigt stöttande och engagerad, säger Christian Bacuzzi.

Senast drog evenemanget in 50 000 kronor till Hammarby Boxning. För en liten Hammarbyförening som boxningen är det värdefulla pengar, men kanske evenemanget ändå har större betydelse rent kulturellt och som ett sätt för boxningen att synas. I år kommer man att kampanja för medlemskap i HIF Boxning under kvällen på Skanskvarn.

Programmet:

12.00 Skanskvarn öppnar, Petter Wennardt DJ:ar
15.00 Framträdandena på scenen börjar. Andreas Bjunér intervjuas av Gustav Gelin om filmprojektet Gröna Linjen och författaren Per Cornell och Magnus Hagström om boken ”Tifo – visionärerna i Hammarby”. Poesi med Anna Wallde. Prisutdelning till boxare för vårens insatser.
16.00 Trubadurerna Tesch & Tompafager lirar
18.00 Föredrag om Hammarbys boxningshistoria
19.00 Hammarbypop med Bajen Swing från Södra Latin
20.00 Rockmusik med Limited Edition