Nyheter

Guldglans på vår tionde årskrönika

Damlagets dubbla triumfer! Herrlagets krokiga resa mot en sjundeplats! Årskrönikan över 2023 innehåller allt från guldfiranden till kravaller.

 Efter veckor av stenhårt arbete kan vi nu stolt presentera vår tionde årskrönika: Gröna Vita Oslagbara! Den sätter damlagets totala dominans inom svensk damfotboll i fokus. För oss är det första gången som vi placerar damlaget på omslaget i en årskrönika – ett enkelt beslut.

– Under de här tio åren har det inte funnits så där supermycket att fira. 2014 var det så klart återkomsten till Allsvenskan och 2021 herrarnas cupguld. Men det här slår det mesta: en dubbel, säger redaktör Magnus Hagström.

Vi har låtit vår skribent Gustav Gelin berätta om sin guldresa till Norrköping samt firandet på Södermalm. Intervjuer med några av spelarna samt med Pablo utlovas också.

Foto: Bildbyrån

Även herrarnas säsong skildras grundligt – genom motgång och medgång. Även om vissa saker aldrig föll på plats fick vi uppleva både derbysegrar och spännande sommarveckor kring mötena med FC Twente inklusive den otrevliga och fega attacken mot Hammarbyläktaren. Vi har också fått bekanta oss med en ny generation Hammarbyspelare.

– Nu längtar vi efter att få hålla boken i handen och att traditionsenligt få släppa den till försäljning på Pelikan. Release blir den 14 december kl 17.

Boken går redan nu att förbeställa. Den kommer att postas den 18 december och ska därmed komma fram ett par dagar senare.