Nyheter

Vår vision för säsongen 2024!

Matchprogrammet ligger i startgroparna för ännu säsong där det självklara målet är att försvara titeln – vi tänker självklart göra Sveriges bästa matchprogram även 2024. Vi ser fram emot härliga tider!

I år kommer vi i normalfallet göra den 32-sidiga matchguiden som du känner igen men också några rejäla satsningar under året med tjockare tema-utgåvor. Vi är old school och Mot Den Moderna Fotbollen, därför fortsätter vi att göra de som få andra orkar eller kan – jobbar med tryckta produkter.

Nu släpper vi säsongskortet 2024. Med det i din hand hämtar du enkelt ut ett program till matchen hos våra säljare och får dessutom rabatt på köpet. Kortet kostar 550 kr (samma som förra året) och då ingår även de prishöjda temanumren.

Vår försäsong har varit god och vi kan även i år presentera en stark trupp. Redaktör Hagström styr skutan tillsammans med AD Johan von Friedrichs som tidigare. I övrigt består truppen av dessa starka namn:

TRUPPEN 2024
Tommy Fagerberg 53 år, socialarbetare och trubadur, Skärholmen. Styrka: Hög högsta nivå, humörspelare.
Martin Ridderstolpe 36 år, kommunikatör, Hammarby Sjöstad. Styrka: bra grundkondition, gör andra bättre.
Emil Annetorp 36 år, lärare i journalistik, Årsta. Styrka: Allround, talar isländska.
Andrea Nylin, 29 år, sotare, Farsta. Styrka: Oslipad diamant, van vid gubbar.
Kalle Anrell, 47 år, journalist, Hornstull. Styrka: Kan fotboll, Lasses grabb.
Per Cornell, 48 år, journalist, Skanstull. Styrka: Hög lägstanivå, kan måla tifo.
Micke Ödesjö, 66 år, fd chefred på Hamnarbetaren. Styrka: Social, feströker.
Jonas Cederquist 60 år, fotbollshistoriker, Årsta. Styrka: Kan allt, no bullshit.
Gustav Gelin, 48 år, journalist, Bredäng. Styrka: Känner alla. Trym Bergman-typ.
Sigge Arvidsson, gör Handbollsfanzinet. Styrka: Råtalang, oförutsägbar.
Bakom kameran räknar vi med trotjänaren Hasse Fridén samt utmanarna Peter Jonsson och Henric Wauge.

Vi bad redaktör Hagström om en kommentar.

– Kontinuitet och rutin är viktig men det finns också talanger som knackar på porten. Någon debutant kommer vi säkerligen att se under säsongen. Och så behöver vi förstärka på form-/layoutsidan och kring digital kompetens/sociala medier. Ideellt arbete men roligt! Vi tar gärna emot tips via mejl.

Hur tänker ni kring själva programmet?

– Det har varit en del hårda interndiskussioner och landat i ett lite annorlunda upplägg jämfört med tidigare. Det blir som sagt ett 32-sidigt grundprogram med hög kvalitet och klassiska ingredienser som spelarintervju, bortalagsbevakning, statistik, supporterperspektiv och Hammarbyhistoria. Det kommer att kosta 40 kronor som tidigare. Men cirka fyra gånger under säsongen satsar vi på temanummer som är betydligt tjockare med mer läsning och bildmaterial. Årets teman är inte spikade men premiärnumret är ett av dem med fokus på säsongsstart. Temanumren kommer att vara dyrare om man inte har säsongskortet. Med kortet ingår dessa.

Hur blir det med cup-program och damprogram?

– Cupgruppspelet hoppar vi över för att komma laddade till säsongen men blir det intressanta matcher i kvart- eller semifinal håller jag det för troligt att vi kommer ut med ett nummer. Och skulle vi spela cupfinal är det självklart med både program och affisch. Cupfinalprogram håller på att bli en fin tradition – tre år i följd har vi kunnat ge ut program eftersom Bajen varit ett av lagen och dessutom spelat hemma. Gällande program till dammatcherna tänker vi fortsätta med utgåvor till vissa matcher. På sikt hoppas vi kunna göra program till alla seriematcher men vi är inte riktigt där ännu.

Inforuta säsongskortet
Kortet gör det enkelt att plocka ut sitt program i samband med matchen eller på 69:ans Spel & Tobak. Det är också ett sätt att ge oss en bra grund att stå på inför säsongen. Ni som köper kortet är viktiga för oss och vi har därför valt att inte höja priset trots de prisökningar på tryck och papper som påverkar oss. Med kortet ingår också de temanummer av programmet som kommer att ha ett högre lösnummerpris. Säsongskortet 2024 kostar fortsatt 550 kronor och finns nu att beställa.

Inforuta brevlådeprenumeration

För dig som vill ha ett ovikt exemplar av Supportrarnas Matchprogram hemskickat. Som brevlådeprenumerant får du alla våra utgåvor i brevlådan (skickas dagen efter match). På grund av postnords stadigt ökande portopriser har vi tvingats höja priset till denna säsong, i år kostar det 1100 kronor att få programmen till den egna dörren.