Nyheter

”Händer det någon annanstans än i Hammarby?”

Under fredagen och lördagen har mängder av hammarbyare köpt sitt matchprogram. Trots att matchen är uppskjuten.

–Man kan inte bli annat än imponerad, säger redaktör Magnus Hagström.

När vi under onsdagen nåddes av beskedet att kvartsfinalen i Svenska cupen skulle spelas inför tomma läktare, gick mejltrådar och chattgrupper varma mellan oss som jobbar med Supportrarnas Matchprogram. Men hur vi än vände och vred på det kändes det fel att låta virusutbrottet stoppa utgivningen. Vi hade ett helt tryckfärdigt program, vi bestämde oss för att köra om med reducerad upplaga.

En liten stund efter att programmet kom från tryck på fredagseftermiddagen kom det nya beskedet att matchen skjuts på framtiden.

– Vi tänkte att det säkert finns en och annan som ändå ville ha programmet och lät det ligga kvar i webbshoppen samt såg till att vår återförsäljare 69:ans Spel & Tobak fick program, säger Hagström.

Under fredagskvällen började beställningarna trilla in en efter en. Och under lördagen ökade takten ännu mer. På Twitter skriver hammarbyare saker som ” Köpa @Matchprogrammet utan match. Bajen är först” och ”En inställd match är också ett matchprogram. Hjälp @Matchprogrammet att minimera förlusten och beställ ditt ex av detta potentiella kultexemplar.”

– Man kan inte bli annat än imponerad. Folk beställer alltså matchprogram till en match som inte spelas. Händer det någon annanstans än i Hammarby?, säger redaktör Hagström.

I skrivande stund har över 140 exemplar beställts i webbshoppen och dessutom ett 20-tal inhandlats i kiosken.

– Vi är överväldigade och tacksamma över Hammarbyfansens engagemang. Nu är vi ännu mer peppade att göra det bästa matchprogrammet när fotbollen väl kommer i gång igen, avslutar Hagström.

Det går att beställa ”Coronanumret” i Matchprogrammets webbshop