Nyheter

”Överväldigade av stödet”

Bajenland slutar aldrig att överraska oss. Vem hade kunnat tro att programmet till en framskjuten match skulle bli det som sålde bäst i cupen? Hittills …

 

Hela måndagen har ägnats åt att kuvertera program och andra beställningar på Matchprogrammets högkvarter. Lämpligt nog var detta också första dagen för vår praoelev Ujje Blom – en välbehövlig hjälp för oss efter helgens exceptionella utveckling.

Under dagen passerades 500 beställningar. Cirka hälften av dessa postades på måndagseftermiddagen. Dessutom har närmare 100 program sålts på 69:ans Spel & Tobak under helgen, vilket innebär att över 600 exemplar har sålts.

– Det är fantastiskt detta. I fredags kändes allt deppigt och meningslöst. Nu är jag helpepp på matchprogramsarbete igen, säger Magnus Hagström, redaktör.

Beslutet att trycka ett matchprogram tog vi när det såg ut som att matchen skulle spelas utan publik. Resonemanget var att vissa hammarbyare ändå skulle vilja ha ett program till matchen. Att bryta vår svit av utgivna program till samtliga tävlingsmatcher sedan 2010 kändes inte aktuellt. På fredagen, när beslutet att matchen skulle skjutas upp, gick luften ur oss lite. Det var innan beställningarna i webbshoppen började trilla in på allvar.

– Jag tyckte att 150 beställningar var sinnessjukt. Där låg vi på lördagsförmiddagen. Efter det har det bara fortsatt. Nu är det här vårt bäst säljande nummer hittills i år. Vi är överväldigade av stödet och känner hur energin kommer tillbaka. Nu föds idéer kring hur vi ska tackla situationen med en uppskjuten säsongsstart, säger Hagström.

Programmet finns fortfarande att köpa på 69:ans Spel & Tobak.

Det finns också att beställa här