Nyheter

Matchprogrammet prisas av Stockholmsalliansen!

Föreningen Supportrarnas Matchprogram tilldelas Stockholmsalliansens hederspris 2024.

Anrika Stockholmsalliansen delar varje år ut ett hederspris till en person eller organisation som gjort betydande insatser för en positiv supporterkultur inom Stockholmsfotbollen. I år föll valet på Supportrarnas Matchprogram.

Utöver den stora äran betyder priset att Supportrarnas Matchprogram tilldelas 10 000 kronor, en prissumma som ska användas för att skapa ännu fler tryckta produkter med Hammarbyprägel!

Matchprogrammets ordförande Pernilla Olsson tog emot priset av Stockholmsalliansens dito Urban Rybrink vid en ceremoni den 12 juni.

Stockholmsalliansens motivering lyder:

”Supportrarnas Matchprogram är Hammarby Fotbolls halvofficiella matchprogram, skapat av Hammarbysupportrar som värnar om det tryckta matchprogrammet som en viktig del av matchupplevelsen. Det har genom åren välkomnats av såväl Hammarbys supportrar som klubben och sponsorer och har blivit ett viktigt inslag på Hammarby fotbolls hemmaarenor för såväl dam- som herrmatcher.

Föreningen har också publicerat ett flertal böcker med historiskt innehåll från Hammarby IF:s historia, t ex om kultspelare i fotboll och ishockey och kring Hammarby idrottsplats historia. Föreningen har dessutom medverkat till skivutgivning av klassiska Hammarbylåtar.

Supportrarnas Matchprogram är en institution i Hammarby Fotbollsevenemang, men också en fanbärare för Hammarby IF:s historiska arv. Hela verksamheten är sprungen ur supporterrörelsen och bedrivs ideellt till förmån för både herr- och damfotbollen.”

Tidigare hederspristagare med Hammarbykoppling:

  • 2012 – Bajenbrudar
  • 2015 – Christoffer Abrahamsson
  • 2018 – Marcus Nilsson
  • 2021 – Bajen Fans Colombia

Läs mer om hederspriset: Stockholmsalliansen.