Matchprogram Program 2015

Säsongspremiär med Supportrarnas Matchprogram 2015 – Nr 1

På lördag är det äntligen dags igen. Vi spelar allsvensk premiär hemma mot Häcken. En fullsatt arena, en grönvit stad, en längtan som nu börjar att bli abnormt stor. Hela mitt väsen skriker äntligen.

Precis som vi har gjort sen starten 2008 så finns det ett matchprogram av oss supportrar. Det är vårt 111:e program. Jag är så otroligt stolt över det här projektet, så stolt att jag nästan svämmar över. Mitt enda bekymmer är att alldeles för få köper programmet. Det tänker jag att det ska bli ändring på och ett sätt kanske är att vi gör reklam i förhand om vad programmet innehåller. Jag tänker att suget ska öka och efterfrågan ska bli större. Min agenda är helt enkelt att varenda jäkel som besöker Hammarbys matcher ska vilja läsa vårt program.

Den här säsongen ökar vi sidantalet. Vi kommer nu att till varje hemmamatch producera 32-sidor program. Större delen består av redaktionellt, helt nyskrivet material.

På lördag kan du läsa Per Cornells intervju med Kung Kennedy. Den är som vanligt högklassig. Kennedy är ärlig och läsningen är otroligt intressant. Dessutom kompletterad med urfina foton av Hasse.

Redaktör Hagström har med de som gör mest i programmet sjösatt en del nyheter inför säsongen. Något som är nytt är att i allsvenskan så får även motståndarna än mer utrymme. Den här gången presenteras, förutom då en bra intervju med Häckens tränare Gerhardsson och mitt snack med Getingarnas ordförande, även hela spelartruppen i Häcken.

Magnusson kåserar kring ett fotografi. Det kommer han att göra återkommande under året och först ut är ett fotografi från 2009. Jonas Cederquist fortsätter att låta oss ta del av sina fantastiska historiska kunskaper. Den här gången är det en återblick till premiärmatchen 1994 då vi också mötte BK Häcken.

Självklart väljer vi att ta med härliga bilder från Hasse Fridén och Peter Jonsson från den underbara derbysegern. Bara känslan av att få se de derbybilderna i tryck är värt pengen.

Erik Dahlberg kommer i år att göra det som han är så skicklig på. Samtalet med människor. I år kommer programmet att innehålla fokusfrågor. Eriks första fokus handlar om löpning och vem är bra att prata med då om inte Stefan Batan.

Det är en intressant intervju om löpstyrka, konstgräslöpning och huruvida Stefan älskar löpbandet?

Programmet kostar även i år 30 kronor. På lördag kommer vi att sälja på Medis både innan och i samband med marschen. Självklart kommer säljare att finnas i anslutning till arenan.

/?ernilla Olsson
Ordförande för Supportrarnas Matchprogram

Detta bildspel kräver JavaScript.