Nyheter

Kennedyfrosseri i nya årskrönikan!

Årskrönikan för 2018 är både tjockare och bättre än någonsin.

– En fantastisk säsong i kombination med en älskad spelare som går i pension. Det var bara att köra, säger redaktör Magnus Hagström.

 

Det har varit intensivt jobb på Matchprogrammets redaktion sedan säsongsavslutningen. På mindre än tre veckor har vi skapat årskrönikan för 2018 BAJEN, BIRA – KARNEVAL!.

– Eftersom vi själva är supportrar inser vi att man vill ha en årskrönika så snabbt som möjligt efter att säsongen är slut. Så vi har verkligen jobbat hårt med att få den färdig till början av december, säger Magnus Hagström.

Kan du säga något om titeln?

– Det finns en händelse som definierar säsongen, eller i alla fall känslorna kring säsongen. Den knyter också an till hammarbyarnas identitet på något sätt. Titeln kändes självklar till bilden. Också roligt att den är fortsättningen på förra årets titel GE OSS DET ENDA VI BEHÖVER!.

På vilket sätt hyllas Kennedy i årskrönikan?

– Det här är vår hittills mest genomarbetade årskrönika och dessutom den klart mest innehållsrika. Den är över 40 sidor tjockare än förra årets bok, mycket på grund av att vi vill få med ett rejält kapitel om Kennedy.

– Bland annat har vi tagit med författaren och fotbollshistorikern Jonas Cederquists extremt välskrivna genomgång av Kennedys karriär som har publicerats i matchprogrammet under året. Men också hela avslutningen och avtackningen samt det bästa ur vårt hyllningsprogram.

Vad innehåller årskrönikan mer?

– Det är den totala guiden till årets säsong. Med nyskrivna analyser av de olika perioderna, en djuplodande intervju med Jesper Jansson om året, samtliga spelarintervjuer, statistik omgång för omgång, samtliga startelvebilder på hemmaplan, de bästa bilderna på våra tifon och vår läktarkultur och mycket mer.

Hur tänker ni kring damlaget och bevakningen av deras säsong?

– Vi har valt att rapportera om damlaget i varje nummer av matchprogrammet och därför har vi också gjort en analys av deras säsong i årskrönikan. Damlaget är en del av Hammarby Fotboll som vi tycker är viktig men det är till herrlagets matcher vi gör ett matchprogram och vårt naturliga fokus.

Det är femte året som Supportrarnas Matchprogram gör en årskrönika. Är intresset stort?

– Första årskrönikan kom året när vi gick upp och då var det många som ville minnas säsongen i bokform. Sen har vi haft några ganska medelmåttiga säsonger, men folk har ändå köpt krönikan för att få året sammanfattat. I år är intresset klart större än tidigare och vi hoppas att vi tryckt tillräckligt många.

Vill du beställa årskrönikan och få en hemskickad gör du det här.

Vill du komma på releasen den 5 december mellan kl 17 och 20 på Pelikan och köpa boken där i stället, går det också bra. Läs mer om releasen här.