Matchprogram Nyheter

Unikt dubbelprogram inför Bajensöndagen

Supportrarnas Matchprogram gör sin största satsning någonsin på damlaget. Ett unikt dubbelprogram täcker båda söndagens matcher.

– Vi tror och hoppas att det ska finnas ett stort intresse för att även damerna ska ha Sveriges bästa matchprogram, säger redaktör Magnus Hagström.

 

Att det saknas ambitioner kring matchprogram inom herrfotbollen i Sverige har vi påtalat länge. Hela vår verksamhet bottnar i att klubben la ner sitt matchprogram 2008. Det var då ett gäng hammarbyare började göra ett supporterdrivet program.

Inom svensk damfotboll är matchprogramskulturen ännu sämre. Det hoppas vi kunna ändra på. Inför söndagens två matcher bjuder vi på ett mäktigt dubbelprogram.

– Nu går vi från ord till handling. Vi anser att damfotbollen är viktig och vår vision är att vi ska ha det bästa matchprogrammet även på damsidan. Det här blir ett test. Om det faller väl ut hos Hammarbypubliken har vi stora planer inför nästa säsong, säger Magnus Hagström, redaktör och grundare.

Söndagens dubbelprogram är hela 48 sidor och har en separat del kring matchen Hammarby – Morön med avspark kl 12.00 på Hammarby IP. Damprogrammet innehåller tränarintervju, motståndarkoll, en längre intervju med Cathrine Dahlström, fullständig spelartrupp inklusive bilder samt statistik, spelprogram och tabell. Det är inhäftat i det vanliga programmet med eget omslag och baksida, och möjligt att ta loss.

– Vår tanke är att programmet ska täcka in hela Bajensöndagen. Det passar självklart lika bra för antingen dammatchen eller herrmatchen mot AIK. För förutom de extra sidorna är det ett grymt bra derbyprogram som bland annat innehåller en intervju med Nikola Djurdjic, säger Magnus Hagström.

 

Dubbelprogrammet finns att köpa på 69:ans Tobak från sen eftermiddag 20/9. Det finns också att beställa här (leverans efter matcherna) Dessutom säljer vi programmet från tidig förmiddag på Södermalm, samt kring arenorna.

Läs mer: Så skapades publiklyftet på Kanalplan