Matchprogram

Stilla din Bajenabstinens – vårt magasin är här!

 

När säsongen hamnade på paus ökade vi takten. Nu kan vi stolt presentera första numret av Supportrarnas Magasin! 68 sidor kvalitetsjournalistik om Hammarby.

I vanliga fall hade vi lämnat årets första derbyprogram till tryck i dagarna. Men det är inte mycket som är som vanligt den här våren. För Supportrarnas Matchprogram fanns det två alternativ – deppa eller kavla upp ärmarna. Vår vana trogen valde vi att sätta oss själva i arbete och är nu redo att skicka vårt första riktiga Hammarbymagasin till tryck. Vi kallar det Supportrarnas Magasin och planerar att fortsätta ge ut det tills säsongen kommer igång, om intresset är tillräckligt stort.

– Vi kände själva att något måste göras för att bekämpa depressionen som uppstått när vi hammarbyare inte längre kan samlas på arenor, och inte ens har matcher att se på TV. Många i den grönvita rörelsen gör något för att hålla lågan uppe, jag tänker på olika insamlingar, fina banderoller på stan med mera. Vår grej är att skapa journalistik kring Hammarby och göra det i form av tryckta publikationer, säger Magnus Hagström, grundare och redaktör.

Den stora fördelen med att jobba med ett magasin har varit att vi kan vara lite friare i ämnesval och sidantal.

– I ett matchprogram måste allt vara ganska hårt mallat plus att det finns ett antal saker som måste vara med. Nu fick vi chansen att göra saker som vi var sugna på men som inte ryms i ett vanligt program.

Vad innehåller då magasinet?

-Oj, det är så mycket fint att jag skulle vilja räkna upp allting… de stora grejerna om man ser till antalet sidor är ett par stora block kring de båda representationslagen, herr och dam, med info och analyser av respektive spelartrupp och rejäla intervjuer med både Stefan Billborn och Pablo Piñones-Arce. Stort utrymme ger vi också ett bildsvep med Björn Qvarfordts själfulla bilder från gamla Söderstadion. Men egentligen tycker jag att flera av de mindre inslagen är minst lika roliga och bra. En novell i Slas-anda, en historisk Söderpromenad, Klasse Johanssons berättelse om när han gick upp på läktaren och avstyrde en kravallsituation, intervjun med Khalili om att vara den med längst spelarkarriär i laget just nu, ett brev från 1973 från Janne Sjöström till vår då 12-årige formgivare Johan. Vi har inte jobbat med annonser i magasinet och det är därför väldigt matiga 68 sidor.

 

 

 

 

 

Supportrarnas Magasin kostar 99 kr och kan beställas här.

Det skickas ut med start den 24 april.

Det kommer också att finnas till försäljning på 69:ans Spel & Tobak på Götgatan 69 med start den 24 april.