Matchprogram Nyheter

Uppskattade profilen blir ny krönikör

Matchprogrammets 15:e säsong. Två år av undantagstillstånd. Vi kände att det var dags för förändring. Nu kan vi stolt presentera ett program med ny form, nya inslag och nya medarbetare.

Diskussionerna har varit många och långa, men nu har vi landat i vår nya kostym. Vi är fortfarande Supportrarnas Matchprogram, men vi har likt många brittiska matchprogram, valt att lyfta fram laget i stället för jaget. Art Director Johan von Friedrichs var den som skapade formen till matchprogrammet 2008 när vi startade. Under åren har det skett gradvisa förändringar. Det här är den största förändringen hittills. Nytt tidningshuvud, nya typsnitt, nytt papper och ett luftigare helhetsintryck.

– Jag ville hitta en stil som känns både modern och retro. Det stora är naturligtvis att vi lyfter fram Hammarby mer på omslaget. Men för den som är uppmärksam på detaljer är det nya rubriktypsnitt, brödtypsnitt, nya vinjetter och uppdaterade statistiksidor till exempel.

Matchprogrammet har också fått ett gäng nya medarbetare under vintern.

– Vi tycker att vår egen silly season varit framgångsrik med Kalle Anrell som ett av nyförvärven. I premiärnumret dominerar han kraftigt. Kalle är en rutinerad journalist med hjärtat på rätt ställe. Vi har scoutat honom under ett antal år och nu var tillfället det rätta. Andrea Nylin klarade av debuten galant för några veckor sedan när hon intervjuade Imad Khalili. Andrea är en talang som vi tror väldigt mycket på. Vi har också förstärkt kulturbevakningen genom Olov Hyllienmark.

För den som gillar historiskt material kommer vi denna säsong köra en serie med “udda matcher” – Hammarby har spelat en hel del lite konstiga matcher genom åren och det handlar om så väl oväntade träningsmatcher som resultatchocker.

– Först ut är en hemmapremiär på en arena som bara varit allsvensk vid ett enda tillfälle, året då vi fick flytta öppningsmatchen till lilla Enskede IP – mer känd som bas för Hammarbys friidrott.

– Vi kan också presentera en ny tecknare som många kommer att gilla och en krönikör som kommer att synas några gånger under året – Mats Solheim! Den som köper premiärnumret kommer att kunna läsa om säsongen då “Matscelo” var skadad vid första matchen och då valde att gå marschen med supportrarna i stället.

Om vi tittar på specifikt på det här numret, vad mer kan du berätta?

– Vi har en bra intervju med Cifuentes. Vår skribent Kalle Anrell som gjorde intervjun har även tagit fram statistik på tränarnas insatser under de tio senaste åren. Väldigt intressant läsning. Förutsättningarna har givetvis varit olika år för år, men något slags facit är det ändå i dessa siffror. Och Cifuentes har just nu poängsnittet 3,00 i tävlingsmatcher! Kalle har också intervjuat nye fystränaren Perry Wild. Andrea har haft ett bra snack med Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson. Vi har också utökat spelarporträttgalleriet rejält och har en ny supporterpanel, en litteratursida och ett fint quiz. I just detta nummer minns vi också Ronnie Hellström.

Så får du tag på Supportrarnas Matchprograms utgåva nr 214:

Utanför arenan och på Södermalm. Vårt säsongskort, 40 kr cash eller via swish 1234 1817 98.

Finns också i 69:ans Spel & Tobak från fredagseftermiddagen och i retrobutiken Planet Football i Arenagången på matchdagen.

Programmet kan också beställas i Matchprogrammets webbshop och skickas då första vardagen efter match.