Nyheter

Storsumma från oss till Tifogruppen

Intresset för tifoboken innebär att både Matchprogrammet och Tifoboken kommer ur projektet på plussidan. Nu hoppas vi att upplaga 2 också tar fart.

Efter flera års planering och över ett års arbete med boken ”TIFO – Visionärerna i Hammarby”, kan vi konstatera att det har fallit ut nästan exakt så väl som vi drömde om. Boken blev gjord. Vi tycker att den blev bra. Många andra tycker att den blev bra, inklusive dem den skildrar. Nu börjar den nå en utländsk marknad av samlare av litteratur om ultraskultur. Den har fått en hel del uppmärksamhet även utanför Hammarbysfären. Det är också glädjande att Hammarby Fotboll har köpt in ett par hundra exemplar.

Av flera anledningar har projektet också gått med vinst. En uppenbar sådan är att hela första upplagan sålde slut. En annan är att ingen i projektet har tagit marknadsmässigt betalt och de flesta har jobbat helt gratis. Nu syftar vi inte bara på de som bokstavligen har gjort boken utan även på alla andre eldsjälar inom Matchprogrammet som har slitit, släpat, packat och marknadsfört. Vi har hållit nere kostnaderna genom att jobba hårt och göra allt vi kan själva.

Det är inte många bokprojekt av den här typen som går med överskott över huvud taget. Som alla förstår finns det stora kostnader som man inte kommer undan. Bara att skicka ut boken kostar runt hundringen. Därför är vi stolta över att vi har gjort en vinst som nu delas mellan Matchprogrammet och Tifogruppen. Vi investerade vår vinst i att trycka en ny upplaga. Tifogruppen kommer använda sin till nya läktarkoreografier. En utbetalning till dem går iväg i dagarna och den är på otroliga 100 000 kronor! Och detta är bara för upplaga 1. Om upplaga 2 också går plus kan både vi och Tifogruppen räkna med ytterligare kosing som kan investeras i nya produktioner och nya tifon.

Det ni alla gärna får hjälpa oss med är att köpa boken, be vänner köpa boken, be bibliotek att köpa in boken, ge den i present till ungarnas lärare, ungdomen som får sommarlov, kusinen som tar studenten och så vidare. Boken beställs här, eller kan köpas på  de flesta bokaffärer på Södermalm, samt på 69:ans, Magic City och Planet Football. Samt på nätbokhandlarna.