Nyheter

Trippelt fokus i årskrönikan

En säsong med många ansikten. I ”Vi vill se Hammarby” skildras herr- och damlagets 2020. Men också supportrarnas coronansäsong.

Året då vi inte fick göra vårt på läktarna. Året då fotbollen för många har känts tråkigare än någonsin förr. Är det verkligen året då Matchprogrammet gör den hittills mest omfattande årskrönikan? Svaret på den frågan är JA!

På 260 späckade sidor skildrar vi herrarnas miserabla säsong, damernas triumf och supportrarnas tappra försök att hålla kulturen levande.

En nyhet för i år är att vi ger damernas säsong i Elitettan stort utrymme. Genom fotografen Henrik Wauges imponerande bedrift att följa laget med kameran i varje match, har vi fått tillgång till ett unikt material. Tillsammans med matchberättelser, intervjuer och heltäckande statistik omgång för omgång, ger vi för första gången en heltäckande bild av hela damlagets år.

En annan nyhet är att vi har låtit ett antal medarbetare skildra herrlagets samtliga matcher ur sitt perspektiv. Detta inslag ger en god inblick i ett supporterskap där nöden inte har någon lag. Matcher har bevittnats på altanen, krogen, landstället, sidlinjen, läktaren mm.

Den tredje stora nyheten är att hammarbyare har bidragit med sina fotografier från året. Vi tackar ödmjukast för detta och tycker att bidraget från supportrarna ett år som detta, tillför boken en dimension som tidigare årskrönikor har saknat. Detta är ett tidsdokument från ett år vi många just nu vill glömma. Men ett år som är värt att minnas.

”Vi vill se Hammarby” finns att beställa här.

Beställningar skickas ut den 18 december och sedan varje vardag fram till jul.

Boken kommer också finnas att köpa på 69:ans Spel & Tobak, Akademibokhandeln i Ringen och på Intersport i Skrapan från den 18 december.