Nyheter

Tifoboken till skolor längs gröna linjen

Nu har vi sett till att nio skolbibliotek längs gröna linjen har fått ett ex av tifoboken. Detta tack vare stipendiet från föreningen Gröna Linjen.

Föreningen Gröna Linjen valde ut Matchprogrammets kulturprojekt som ett av de projekt som fick vara med och dela på det kulturstöd som föreningen delade ut före jul. Fyra andra projekt fick också stöd: Bajenpodden, Handbollstifo, Damtifo och Hif Historia.

Sammanlagt fick Matchprogrammet 3000 kronor att använda för att skänka bort ett antal exemplar av boken ”TIFO – Visionärerna i Hammarby” till skolbibliotek längs gröna linjen.

– Vårt syfte är att sprida kunskap om Hammarbys supporterkultur till yngre generationer hammarbyare. Men också om att främja läs- och skrivlust hos unga, säger författaren Per Cornell.

Tifoboken har varit en stor succé och några veckor efter att den kom ut fick Matchprogrammet trycka lika många till. Även den andra tryckningen har sålt väldigt bra och fortsätter att nå publik både i Sverige och i andra länder.

De skolor som hittills har fått ett exemplar av tifoboken är: Sofiaskolan, Hammarbyskolan Södra och Norra, Björkhagens skola, Skarpnäcks skola, Bagarmossens skola, Farstaskolan, Hagsätraskolan och Bandhagens skola.

– Det här är en påkostad bok som skolbibliotek förmodligen aldrig skulle köpa in. Skolbibliotekarier är hjältar i mina ögon och det har varit roligt att se hur glada de blir över att kunna få tillgång till en bok som kan locka fler unga att läsa. Vi hoppas på att få till fler samarbeten för att kunna få ut ännu fler böcker till skolor på Södermalm och i Söderort, säger Per Cornell.

Kulturstödet

Gröna Linjens kulturstöd gick till att skänka tifoboken till ett antal skolbibliotek. De skolor som hittills har fått boken är: Sofiaskolan, Hammarbyskolan Södra och Norra, Björkhagens skola, Skarpnäcks skola, Bagarmossens skola, Farstaskolan, Hagsätraskolan och Bandhagens skola.

Vill du stötta Matchprogrammets biblioteksprojekt, mejla oss här!